Znany piekarz radzi: Tego deseru nie trzeba się bać

8 lipca tradycyjnie obchodzony jest Światowy Dzień Alergii. Czy wiesz, że nawet jedna trzecia Słowaków cierpi na jakąś formę alergii, w tym alergie pokarmowe?

Jeśli należysz do osób, które nie przepadają za glutenem, nie spuszczaj głowy. Pyszne ciasto na lato bez problemu upieczesz siedząc na tarasie z mąki bezglutenowej.

Przekąska nawet dla wrażliwego żołądka

Przyjazna finalistka słynnego telewizyjnego konkursu Julka Ovšáková przygotowała przepis na bezglutenowy deser w wersji light dla młodych i starszych „bezglutenowych”. Podaruj sobie beztroskie słodkie przyjemności! Wszystko, czego potrzebujesz, aby to zrobić, w tym wysokiej jakości alternatywy bezglutenowe, znajduje się pod jednym dachem Kaufland.



Otwórz galerię

Aby przepis się powiódł, stosuj się do sprawdzonych wskazówek Julki: „Ciasto bezglutenowe może być bardzo klejące, dlatego pamiętajcie, aby użyć pergaminu i dobrze natłuścić miskę. Nie jest też dobrym pomysłem otwieranie piekarnika zbyt wcześnie – ciasto bezglutenowe ma tendencję do „brania” więcej niż klasyczne ciasto. mówi doświadczony piekarz i dodaje: „Gotowanie bezglutenowe wymaga precyzji. Użyj wagi kuchennej, postępuj zgodnie z dawkowaniem i użyj miksera, który może napowietrzać i dobrze przetwarzać ciasto. Gotowe mieszanki mąk bezglutenowych to świetna pomoc nie tylko dla początkujących.”

Produkty marek własnych bez k, które znajdziecie wyłącznie w Kauflandzie, nie zawierają glutenu ani laktozy. Dzięki bogatej ofercie bezglutenowych wypieków, makaronów i pysznych mieszanek do wypieków, które gwarantowane są w pomarańczowych opakowaniach, zakupy i gotowanie staną się dziecinnie proste. Niezależnie od tego, czy jesteś przyjazny dla glutenu, czy nie!

JULKIN Bezglutenowe ciasto gruszkowo-czekoladowe

Składniki na korpus:

bezglutenowa mieszanka do wypieku babeczek czekoladowych bez K

2 jajka KZ miłość do tradycji

170 ml mleka bez laktozy bez K

125ml Olej słonecznikowy K-Classic

Składniki na krem:

Mascarpone bez laktozy 250 ml

120 ml bitej śmietany bez K

100g cukru pudru

Składniki na puree gruszkowe:

2 gruszki

1 łyżka miodu

½ cytryny

Udekorować:

Orzech laskowy

mikro zioła grochu

Zbliżać się:
Wlej gotową mieszankę do miski, dodaj jajka, mleko i olej. Ułożyć na blasze do pieczenia i piec w temperaturze 170°C przez około 25 do 30 minut. W międzyczasie wszystkie składniki na krem ​​umieszczamy w misce i ubijamy na sztywną śmietankę, którą napełniamy szprycą z odciętą końcówką. Pokrój gruszki na małe kawałki i umieść je w rondlu razem z miodem i cytryną. Gotuj do miękkości. Następnie blendujemy je blenderem zanurzeniowym na prawie gładką masę. Ciało pokroić w wąskie prostokąty, posmarować kremem i dodać purée z gruszek. Udekorować orzechami laskowymi, groszkiem mikroziołowym i ciasto gotowe. Życzymy dobrego smaku.



Otwórz galerię

Milton Harris

„Ninja z ekstremalnych podróży. Pisarz. Bezkompromisowy praktyk zombie. Fanatyk popkultury. Student”.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *