26 marca 2023 o 17:01 I
W Valča pożegnali zimę, aw Martinie dzieci dowiedziały się czegoś nowego o tajemnicach przyrody.
INDYK. Uczeń Marcina został najlepszym kucharzem w międzynarodowym konkursie gastronomicznym w Krakowie. Przebiła się w międzynarodowym konkursie szkół z Czech, Niemiec, Francji i Litwa.
„Zrobiła pasztet z mięsa króliczego, do którego przygotowała remuladę kawowo-figową w stałej postaci. Przystawkę ozdobiła wyrzeźbioną skórką z oliwek, miechunki i specjalnie przygotowanymi wypiekami” – pisze Żyliński Region Autonomiczny na portalu społecznościowym , za co Martina Ďurmanová z Liceum Handlowo-Usługowego Martina zdobyła złoty medal.
Tematem był smak, estetyka i kreatywność. Lokalni uczniowie odnosili sukcesy także w innych kategoriach konkursowych.
Sofia Haľková i Vanesa Dittrichová zdobyły brąz z Polski w kategorii kelner, kelnerka.
Ludzie Martina otrzymali kapcie, nie wiedząc dlaczego. Twierdzą, że nie mieli informacji o parkingu Kontynuuj czytanie
Student Sebastián zajął piąte miejsce w kategorii barmanów, a za nim uplasowała się uczennica Sára.
Mieli przygodę w lesie
Uczniowie ze szkoły podstawowej i przedszkola przy ulicy Hurbanovej przeżyli niezapomnianą lekcję pedagogiki leśnej. W tajniki lasu i przyrody wprowadził ich leśniczy Erik Hirschner.
helpdesk@sme.sk, abyśmy mogli Ci pomóc.” data-msg-btn-logout=”Zaloguj się jako inny użytkownik” data-msg-btn-close=”Pozostań zalogowany” >
„Zagorzały miłośnik zombie. Praktyk mediów społecznościowych. Niezależny przedsiębiorca. Subtelnie czarujący organizator”.